Vízszigetelés, utólagos vízszigetelés

A DUAL-SZIG Kft. a vízszigetelés kiemelkedően hatékony eljárását alkalmazza. Utólagos vízszigetelés injektálással, injektáló krémmel.

Számtalan más eljárás eljárás is létezik, mely a maga módján mindig eredményes és biztonsággal alkalmazható. Az eredményességük mellett sok buktatót és magas költséget eredményeznek. Az aláfalazásnál (alápakolás) kibontják szakaszosan a falat. Szó szerint át lehet látni a falon. A szigetelőlemez behelyezése után visszafalazzák a kibontást, majd földszáraz betonnal felékelik a falat. A beton megkötése után további szakaszokat bontanak ki. Az eljárás során sérül az aljzatbeton, igazi roncsolásos technológia, mely során sok esetben a falak repedéséhez vezet. Ritkán alkalmazzák ma már, hiszen számos rossz és hátrányos tulajdonságai mellett a legköltségesebb vízszigetelés. Lemezbeverés. Maga a technológia saválló lemezt igényelne, de sajnos sok esetben horganyzott és vékony lemezeket alkalmaznak, hogy az árral versenyképesek maradjanak.

A horganyzott lemez szabad levegőn sokáig megvan, de a savas, sós közegben hamar tönkre megy. Szintén komoly roncsolásra képes, és fugaazonosság kell hozzá. Nagyon vastag, blokktéglánál, takaréküreges és kőfalaknál nem alkalmazható. Amennyiben falazáskor mész-cement habarcsot használta, mely szinte beton minőségű szintén nem alkalmazható. Falátvágás (falfűrészes vagy résvágásos) technológia. A technikai szigetelések belül egy elfogadható nagy teljesítményű és hatékony utólagos vízszigetelés. A beágyazó habarcsot egy speciális láncfűrésszel szakaszosan kivágják és a helyére szigetelőlemezt húznak be. Hátránya, hogy fel kell bontani az aljzatbetont, melynek újrabetonozási költsége többe kerül, mint maga a szigetelés. Nem alkalmazható, ha nincs fugaazonosság, takaréküreges-, kőfalaknál, vastag fal és kemény beágyazó habarcs esetében. Természetesen léteznek még különböző hókuszpókuszok, melyekre most nem térünk ki.
 


 

Vízszigetelés aláfalazással - Utólagos vízszigetelés lemezbeütéssel - Vízszigetelés falátvágással
Vízszigetelés aláfalazással - Utólagos vízszigetelés lemezbeütéssel - Vízszigetelés falátvágással


Az utólagos vízszigetelések közül kiemelkedik az injektáló krémmel történő vízszigetelés, mely minden falnál alkalmazható, bármilyen nedvességtartalom és sószennyezettségnél. Rendkívül kedvező az ára, rövid várakozási idő után gyorsan elkészül, 100 %-ban elzárja a víznek az útját, tartós védelmet nyújt a a talajnedvesség ellen. Az eljárást bővebben a következő oldalon mutatjuk be, mely már a 21. század technológiája. A kivitelezőbarát technológia. maximális és tartós hatékonysága miatt mára piacvezető eljárássá vált. Ezzel részletesebben a következő oldalon foglalkozunk Szeretne máris többet megtudni az injektálásról? Hívjon, vagy tekintse meg injektálás oldalunkat.

 

Vízszigetelés, vizes falak szigetelése
06/70 647-1344
 

-

 

Vízszigetelés injektálással, reklámvideó

 

-

 

Vizes fal szigetelése, távdiagnosztika

Az injektáló krémmel, azaz injektálással elkészített vízszigetelés részletes bemutatása ugyan a következő oldal témája, viszont az egyedül álló lehetőséget, melyet csak ennél a technológiánál lehet alkalmazni, ezen az oldalon a különböző eljárások bemutatásánál célszerű megemlíteni. Mi ez a lehetőség? Ez a távdiagnosztika. Nincs szükség előzetes költséges és időigényes előzetes felmérésre, hiszen krémet  bármelyik faltípusnál lehet alkalmazni, függetlenül annak víztartalmától, és  sótartalmától.

Az utólagos vízszigetelés alkalmazása előtt, fontos megállapítani, hogy a falnedvesedés melyik formájával állunk szemben. Technikus kollégáink a telefonbeszélgetések során feltett kérdésekkel, elküldött képek, videók elemzésével, az érdeklődő által elmondottak kiértékelésével megállapítják, hogy mitől vizesek a falak. Ez tulajdonképen egy épületdiagnosztikai helyzetelemzés, kapott információk alapján. Nézzünk erre példákat. 1./Amennyiben a tájékoztatás arról szól, hogy salétromos is a fal, akkor a víz a talajból érkezik, hiszen a salétromosodás kialakulásához szükséges sókat csak onnan tudja felvenni. Itt szükséges a vízszigetelés. 2./ Csak egy helyen vizes a fal, a ház külső homlokzatán a fürdőszoba ablaka alatt, egészen az ablaktól kiindulva lefelé kúp formájában.  Itt nem szükséges az utólagos vízszigetelés, hiszen burkolói hiba okozta. Elmaradt a függőlegesen kialakított kenhető vízszigetelés. 3./ Új esetleg 1-3 éves házaknál csak 30-50 cm átmérőjű foltokban jelenik meg a víz és nem alul, hanem 1-3 méter magasságban. Itt sem szükséges az utólagos vízszigetelés. A oka ebben az esetben  a vizesedésnek szennyezett falazóelemek, téglák beépítése.  A sószennyezést okozhatja a rossz és hosszan tartó tárolás (évekig a földön van a tégla). Bontott már eleve salétromos téglák beépítése. A sók képesek megkötni a levegő páratartalmát, felhalmozzák azt  majd egy idő után folyékony oldattá válik, és kijut a felszínre, mely már látható is (a sók higroszkópos  tulajdonságairól a „falszárító vakolat” oldalunkon olvashat többet. Nincs szükség semmilyen beavatkozásra. Mivel nincs sóutánpótlás és a meglévők is kifelé vándorolnak a vakolat felszíne felé, 2-3 év alatt elfogynak, a probléma megszűnik magától.  4./ A külső terepsík magasabban van a belső aljzatsíknál (a szomszéd feltöltötte a kertet vagy eleve is magasabban volt). Vízszigetelés alkalmazására csak abban az esetben van szükség, ha vízszintes sávszigetelés is sérült,  vagy hiányzik. A megoldás az, hogy ki kell ásni a fal tövében a kavicságy helyét legalább a szigetelési sík alatt 20 cm-el. Vékony kavicsrétegre kell ráhelyezni a dréncsövet úgy, hogy annak teteje is a szigetelési sík alatt legyen. Utána az árkot teljesen fel lehet tölteni a talajsík magasságáig. Fontos, hogy a dréncső ne csak ott legyen, hanem el is vezesse a vizet a legközelebbi csatornába, vizesárokba.

A fentiekből jól látható, hogy a lényegi információk eljutnak a technikusokhoz, amiből ők megállapítják, hogy szükséges-e a vízszigetelés, vagy más módon orvosolható a probléma.

A műszeres épületdiagnosztikai, vizsgálatokat a kivitelezés helyszínére érkező kollégák a munka megkezdése előtt elvégzik (víztartalommérés, szigetelés sík meghatározása, vízcső, fűtéscső, elektromos vezetékek és kábelek helyének meghatározása és egyéb akadályok feltérképezése).

 

A pince, a falszárítás fontos eszköze

Vízszigetelések kivitelezési hibái. Az utólagos vízszigetelés, a falak szigetelése alapjában véve 2 fontos elemből áll.

  1./ A vízszintes vízzár kialakítása, sávszigetelés. Vegyi szigeteléssel, vagy falfűrészeléses, résvágásos

      technológiával, illetve lemezbeütéssel.

  2./ A vakolatoknak a cseréje, jó minőségű falszárító (légpórus) vakolatra.

A munkafolyamatot ebben a sorrendben kell elvégezni. Nem igaz, hogy elegendő csak a vakolatot lecserélni. Normál mész-cement habarcs rövid időn belül újra vizes lesz. Mi a helyzet a javító habarcsokkal?

- A vízzáró vakolatok valóban nem engedik át magukon a vizet, bezárják azt a falba. Amennyiben nincs kipárolgás, a nedvesség felhalmozódik, majd feljebb húzódik. Túljut a vízzáró vakolaton, majd a fölötte lévő vakolatot fogja roncsolni. A képen jól látható ez a folyamat.

- Falszárító vagy más néven légpórus vakolat. Sok gyártó és kivitelező Szent Grálként tekint rá. Elhitetik a megrendelővel, hogy elegendő csak ezt alkalmazni, nincs szükség vízszigetelésre. Kültéren, homlokzatok, lábazatok esetében ez igaz is, viszont beltéren már komoly problémákat okoz. A magas páraelszívó képességének köszönhetően felgyorsítja a talajból a nedvesség felszívódását, a falunk csak a külső kipárolgási zónában lesz száraz, a jelentős része viszont vizes marad. Beltéren a megnövekedett kipárolgás megnövel a lakótér páratartalmát, mely ennek következtében elérheti 85-90 %-os telítettségi értéket is. Amennyiben nem lépünk időben, megjelenik a penész, elkorhadnak a parketta szegélyek, dohosak lesznek a szekrényben tárolt ruhák stb. Az egészségre ártalmas hatásokról nem is beszélve. Mit tanácsolnak ilyenkor az elhibázott kivitelezést végző „szakemberek”? Szellőztessenek sűrűn, használjanak párátlanító készüléket! Egy biztos, hogy épületfelújítást, felvizesedéssel szembeni védekezést nem azért csináljuk, hogy egy másik hasonló kaliberű problémával találjuk magunkat szembe. Az utólagos vízszigetelés akkor igazán sikeres, ha mind a két munkát elvégezzük.

Lépjen kapcsolatba velünk, kérjen árajánlatot!


KÉRJÜK TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS KÜLDJE EL ÜZENETÉT!

Írja le számokkal: száz har minc kettő »
Alaprajz, fájl csatolása (max. 8MB):
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam.

Vízszigetelés olcsón és nagyon rossz minőségben

Napjainkban nagy a piaci verseny a gazdasági élet minden területén. Nem vonhatja ki magát ez alól az építőipar sem, ezen belül a vízszigeteléssel foglalkozó cégek sem. A tisztességes verseny arra sarkallja a résztvevővek, hogy jó áron, jó minőségű és tartós szolgáltatást nyújtsanak. Mint az élet bármely területén itt is vannak azonban ügyeskedők, akiknek a megrendelők megtévesztésével, megkárosításával  a minél hamarabbi meggazdagodás a céljuk. Ártanak a megrendelőnek, lejáratják a szakmát, ártanak ugyanakkor a tisztességes vállalkozásoknak is. Bátran mondhatjuk el magunkról, hogy a DUAL-SZIG Kft. piacvezető árakkal, piacvezető minőségben dolgozik. Természetesen ez nagyon sok vállalkozásra igaz. Nem lehet azonban szó nélkül elmenni olyan vállalkozók mellett, akik anyagárban készítik el a szigetelést. Gondoljunk bele, hogyan lehetséges az, hogy 6.000 Ft az anyagár méterenként és a kivitelező 6.500 Ft-ért csinálja anyaggal együtt a munkát. Utazik 200 km-t, tankol, kifizeti a 2 dolgozót, közterhet, adót fizet és egy átlagos 40 méteres megrendelésnél marad 20.000 Ft-ja. Ebből még a költségeket sem tudja kifizetni, de neki egy fillér sem marad. Akkor miért csinálja? Azért, mert vagy egy silány minőségű anyagot használ fel, mondván hogy ez egy nagyon drága anyag, vagy csak harmadannyi anyagot tölt bele a furatokba. Amennyiben gyanús az anyag, akkor kérjenek róla teljesítmény nyilatkozatot. Azt a forgalmazó állítja ki, a vevő adataival és a vásárlás időpontjával. Amennyiben nem tud ilyennel szolgálni, akkor az már eleve gyanús. Ráadásul ezek a fél-egy éves cégek szoktak 50 év vagy örökélet garanciát adni. Tanácsolom, hogy mielőtt megrendel egy munkát (ez az élet minden területére vonatkozik) alaposan kérdezzenek rá más építőipari dolgokra is, hiszen egy vízszigetelő technikus nem csak a vízszigeteléshez ért. Nem árt megnézni a referenciákat sem. Kifúrt lyukak nem referenciák az én nézetem szerint. A kontár cégek ritkán élik meg a 2. évüket, ezért egy 5-10 éves cégben már bátran megbízhatnak. Végezetül, ez az egyetlen cikk az oldalon, amellyel nem az a szándékom, hogy minden körülmények között minket válasszon. Mint már leírtam rengeteg tisztességes cég van csak nehéz megállapítani, hogy melyik az. Ebben próbáltam segíteni. A csatolt képen egy lemezbepréseléses eljárást fognak látni. A „tisztességes” vállalkozó arra nem számított, hogy a felújítás során a megrendelő úgy döntött, hogy egy pár falat áthelyez, a régit lebontja. Bontáskor derült ki a turpisság. A lemezt nem átütötte a falon, hanem két oldalról 10-15 cm mélyen. A fal közepe így továbbra sem volt szigetelve. Mekkora haszon ez, hiszen csak fele annyi anyga kell, ráadásul az első 15 cm-en a legkönnnyebb beütni a lemezt, fele idő alatt kész a „munka”. Ezektő a kivitelezőktől szetettem volna Önöket megvédeni.

Természetesen egy rövid cikkben nem lehet részletesen feltárni ezeket a turpisságokat, bár a képen nem arról van szó, hogy a kivitelező hibázott. Hibázni az szokott, aki dolgozik és talán azt még elnézzük. Itt egész egyszerűen szándékos átverésről beszéhetünk, aminek már következményének kell, hogy legyen. Amennyiben kérdése van, hívjon bátran az oldalon elhelyzett elérhetőségen. Úgy gondolom, hogy ezt a pár sort a tisztessége cégek nevében is írhatom, hiszen a szakma lejáratása mindannyiunknak veszteséget okoz. Sokszor egy kalap alá veszik a csalókat és a lelkiismeretes vállalkozásokat.

Köszönöm, hogy elolvasta ezt a cikket.

 

Utólagos vízszigetelés, példaértékű kontármunka
Utólagos vízszigetelés, példaértékű kontármunka

 

Nedves falak szigetelése, mikor vágjunk bele?

A válasz egyszerűnek tűnik. Akkor, ha vizes a fal. Ez nem így van! Az épület korából és az alkalmazott anyagok minőségéből előre meg lehet jósólni, hogy mondjuk 10 év múlva mi lesz az adott házzal. Vegyünk egy példát. 1985-ig szinte minden vízszintes sávszigetelés szigetelőpapírral készült el. Ezek kihordási ideje 30-35 év, ami azt jelenti, hogy a legutolsó épületek melyeknél ezt használták, már elavult lett a szigetelés. Ilyenkor a falból még kilátszó bitumenes papírt kézzel ki lehet kaparni a fugából, morzsalékos szerkezetű lett. Valamennyire még védi a falat a talajnedvességtől. De teljes vizzárásról itt már nem beszélhetünk. A fal már vizes, de Ön még nem látja. Azért nem, mert a talajból kevesebb víz szivárog fel, mint amennyit a fal és környezete ki tud párologtatni. A felszívódás/kipárolgás még egyensúlyban van. Amennyiben nem történik a ház életében komolyabb változás, akkor azt mondhatjuk, hogy ez bizony 10 év múlva vizes lesz. Változás viszont sok esetben történik. Vagy azért, mert elérkeztünk egy újabb felújítási ciklushoz, vagy most vásároltuk az ingatlant belevágunk egy komolyabb átalakításba. Nézzük meg, hogy az épület és az általa takart talajszerkezet vízháztartása hogyan áll most. A szobákban egy elavult átszellőztetett padozat van (hajópadló) Közvetlenül a talajra nem kerül szinte semmi, hiszen ezeket párnafákra szegezték fel. A pára szabadon áramlik felfele a páratérbe, majd azt is elhagyja a párnafák résein keresztül, a légtérbe, úgy hogy a falak közelébe sem jutott. Az épület alatti talajpára 5-10 %-a távozik itt.  A falaink belső felületein 20 %-a. A körítőfalak külső felületén már kb 70 %-a távozik. Ez természetesen az abszolult kipárolgást jelenti, tehát azt a mennyiséget, amelyet épületszrkezeti elemeken keresztül hagyják el a talajt. Jelentős az épület közvetlen közelében történő kipárolgás is. Bár ezt is sikerült távolabb tolni, hiszen szigetelt járdák, szervizjárdák, teraszok, félig lebetonozott udvar, garázsbeállók, mind távolabb tolják az épület alóli távozás lehetőségét. Gyakorlatikag egy 100 m2-es lakás 150 m2 talajt takar. Most jön az, amiért ennyit írtam eddig. Egy felújítás komoly összegbe kerül. A felújítás költségeit általában alulbecsülik. Ez végzetes hiba. Miért? Azért mert jön a kőműves ránéz a falra és azt mondja, hogy tök száraz, minek ezt utólagosan vízszigetelni. Jön a hőszigetelő és szintén ezen a véleményen van. A megrendelő megnyugszik, megmarad 4-500 ezer Forint. Bár azt nem sejti, hogy sok esetben csak azért ez a vélemyény, hogy jusson pénz a végére az ő munkájukra is. Ezért végzetes hiba az alultervezés. Mindenki meg van nyugodva, nincs szükség talajnedvesség elleni védelemre. A bomba viszont már ketyeg. Nézzük meg hogyan változi ez a vízháztartás az épületünknél. Elkészül az új szigetelt aljzatbeton -10 % , elkészül a hőszigetelés -70 %. Ez azt jelenti, hogy most már a fal belső felületén ennyivel több víznek kipárolognia. Persze ez már lehetetlen, felborult a felszívódás/kipárolgás egyensúlya, most már láthatóan vizes fal. A helyzet csak romlik és sürgős beavatkozást igényel. Spóróltunk fél milliót buktunk 2 milliót. Amikor az elején írtam, hogy  meg lehet jósólni mi fog történni egy épülettel 10 év múlva, nos az bekövetkezett 1 év alatt. A végére egy jó tanács. Amennyiben bizonytalanok a falnedvesség tekintetében, akkor vásároljanak egy falnedvességmérő, vagy fanedvességmérő műszert (OBI 10-15.000 Ft), laikus is meg tudja mérni mennyi az annyi. 3 tömegszázalék fölött már vizes a fal, szigetelni kell. Természetesen minden magára adó cég szakemberei szívesen segítenek, még akkis, ha nem náluk rendelik meg a szigetelés vagy nincs is rá szükség. Pár kép, vagy videó emailen, egy telefonbeszégetés és kiderül minden.
 

Falszigetelés injektálás, precíz és igényes felújítás
Falszigetelés injektálás, precíz és igényes felújítás