Falszárító vakolat

A falszárító vakolatnak vagy más néven szárítóvakolat, légpórus vakolatnak fontos szerepe van az utólagos vízszigetelés sikeres kialakításánál. A számunkra fontos falszárító vakolat típusaira, a vakolatok csoportosítására kitérünk majd az oldalon, viszont kezdjük a bemutatást egy videóval. Ebben közérthetően fogjuk bemutatni, hogy miért van szükség rájuk az injektálás és más technológiával kivitelezett utólagos vízszigetelésnél. Kérem tekintsék meg.

 


Falszárító vakolat, szárítóvakolat, vízszigetelés

 

-

 

Falszárító vakolat vagy hagyományos vakolat

A javító vakolatnak, vakoló habarcsnak több típusa van. A legegyszerűbb az ásványi alapú mész-cement előfröcskölő , felületkiegyenlítő, fedő vagy simító vakolat. Ezeket hagyományos vakolatnak is nevezzük. Új épületeknél van jelentősége. Az utólagos vízszigeteléshez ezeknek semmi közük. Utólagos vízszigetelés, vizes fal szigetelése, injektálás után nem javasolt a használatuk. Lehetnek kézi, illetve gépi felhordásúak.
 

Gépi vakolás - Kézi vakolás

Gépi vakolás - Kézi vakolás

 

Telefonon szeretne bővebben tájékozódni a szárító vakolatokról. Kérem hívjon.

Vízszigetelés, vizes falak szigetelése
06/70 647-1344
 

-

 

Falszárító vakolat vagy vízzáró vakolat

 A vízszigetelés, injektálás után a működési elv figyelembevételével két fő típusú vakolatot különböztetünk meg. Mindkettőt bemutatjuk, mikor célszerű az egyiket, illetve a másikat alkalmazni. Fontos, hogy ne tévesszük el, azt használjuk amelyikre éppen szükség van.

 

Vízzáró vakolat készítése pincében - Falszárító vakolat műemléki felújítás után

    Vízzáró vakolat készítése pincében - Falszárító vakolat műemléki felújítás után
 

-

 

Vízzáró vakolat

Vízzáró vakolat. Teljesen lezárja a felületet a víz és a pára sem juthat át rajta. A zárás kétirányú. Pincék, félszuterének, szuterének, szerelőaknák, mélygarázsok, úszómedencéknél alkalmazható. Talajsík feletti alkalmazása nem javasolt. Egy vályogfal vagy vert falnál végzetes hiba. Gondoljunk bele, hogy két oldalról mondjuk 1-1 méter magasságban ezzel levakolják a falat szigetelés, injektálás nélkül. A víz ebben a magasságban valóban nem tud majd áthatolni, viszont nem is tud kipárologni, felhalmozódik a falban, elérve a kritikus 70-95 %-os nedvességtelítettséget. Kipárolgás híján a víz megkerüli a vízzáró vakolatot. A fal hordképessége a töredékére csökken, életveszélyessé válhat az épület.

 

Vízzáró vakolat szuterénszinten - Falszárító vakolat helyett vízzáró vakolat készült, végzetes hiba!

Vízzáró vakolat szuterénszinten - Falszárító vakolat helyett vízzáró vakolat készült, végzetes hiba!

 

Kérdése van a megfelelő vakolat kiválasztásához? Kérem hívjon.

Vízszigetelés, vizes falak szigetelése
06/70 647-1344

 

-

 

Falszárító vakolat a gyakorlatban

Falszárító vagy más néven légpórus vakolat. Magas páradiffúziós képességű vakolat, melyekből létezik makro- illetve mikrokapilláris szerkezetű. A makrokapilláris szárító vakolat lényege, hogy a vakolat belsejében megkezdődik a kipárolgás, a víz nem jut ki a felszíne. Sótároló képességének köszönhetően a pórusok mérete idővel csökken, leszűkül a normál habarcs méreteire. A normál méretű pórusok viszont a vizet már vezetik. Hidrosztatikai víznyomásnál szintén nem használható. Élettartama 8-10 év, ezért nem javasoljuk.

Mikrokapilláris méretű pórusokkal rendelkező falszárító vakolat alkalmazásánál gyakorlatilag egy olyan rácsszerkezettel találja magát szemben a víz, melyen nem tud áthatolni. A vízmolekulánál légyeges kisebb vízgőz (pára) viszont igen. A falban lévő sók, melyek csak oldott állapotban képesek mozogni a vízzel együtt, szintén nem tudnak átjutni a vakolaton, ott maradnak száraz, ártalmatlan formában. Mivel a hajszálcsövek mikró méretűek, a legkisebb feszültségkülönbségnél is már aktívan szívja el a vizet a falból pára formájában. A fal hamar kiszárad. Ennek a vakolatnak az élettartalma korlátlan. A vakolatrendszerek világa egy összetett és bonyolult terület. Gyakran kőműves szakemberek sem igazodnak ki rajta. Fontos, hogy a falszárító vakolatot gyakorlott szakemberek készítsék el.

 

Falszárító vakolat első osztályú minőségben - Profi szárítóvakolat

Falszárító vakolat első osztályú minőségben - Profi szárítóvakolat

 

-

 

Falszárító vakolat készítése videón

 

Falszárító vakolat megkeverése

Falszárító vakolat kézi felhordása

Falszárító vakolat eldogozása

Falszárító vakolat simítása

Lépjen kapcsolatba velünk, kérjen árajánlatot!


KÉRJÜK TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS KÜLDJE EL ÜZENETÉT!

Írja le számokkal: száz har minc kettő »
Alaprajz, fájl csatolása (max. 8MB):
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam.