Injektálás, vizes falak szigetelése

Utólagos falszigetelés injektálással
 

Injektálás, vizes falak szigeteléseVizes fal szigetelése, injektáló krémmel egy olyan professzionális eljárás, mely kíméli az Ön pénztárcáját, emellett magas minőségben és tartósan (véglegesen) megvédi a falakat a talajból érkező felnedvesedés ellen. Gyorsan elkészül, nem kell napokig esetleg hetekig törmelékek, sitt között járkálnia, szinte semmilyen kosszal nem jár. A 20 év garancia a minőség záloga is egyben.
Az injektálás már bizonyított! Csak cégünk több ezer családi ház, lakás, társasház, több tucat műemlék, templom, ipari létesítmény, szigetelését végezte el maximális minőségben. Kiváló minősítésű anyagokkal, magasan képzett szakembereinkkel arra törekszünk, hogy minden kivitelezésünk 100 %-os eredménnyel záruljon.

 

Ne habozzon, hagyja hogy Önnél is bizonyítson az eljárás. Technikus kollégáink  várják a hívását ügyfélszolgálatunknál. Ne feledje, nálunk 20 év garancia, reális ár.

Vízszigetelés, vizes falak szigetelése
06/70 647-1344
 

-


Vajon mitől vizesedik a fal?

Természetesen az első válaszunk, azért mert készült ugyan vízszigetelés, de az már régi, elavult és már nem védi meg a falat a víztől. 1990-ig, szinte minden szigetelést egyszer bitumenezett és  homokkal szórt szigetelőpapírral készítettek el. Benne van a nevében, hogy papír! Ennek megfelelően a kihordási ideje 30-35 év. A másik ok pedig az, hogy egyáltalán nem készült szigetelés. Természetesen azok a falak, melyeket nem szigeteltek, más módon védték meg a felázástól. Bizonyára mindenki tudja, hogy a lakótér falai lábazaton vannak. Ezek rendszerint még akkor is téglából készültek, ha a egyébként vert vagy vályogfalból készült az épület. A lábazatig úgy töltötték fel a talajt az aljzatsíkig, hogy közvetlenül a lábazat mellé nem földet, hanem törmeléket töltöttek és azt tömörítették, mely rosszul vezeti a vizet. Így a lábazat eleve kisebb vízterhelésnek van kitéve. Mivel a kipárolgás már a lakószint alatt megkezdődött, így az nem jutott fel odáig.  A pincéknek a tárolás és óvóhely mellet ugyanez a szerepe, melyet ábra segítségével be is mutatunk. Működött ez fajta vízszigetelés nagyon sokáig. A környezetszennyezés viszont tönkretette. A különböző műtrágyák, háztartási anyagok (mosószerek, fertőtlenítők, stb.) szennyezték a falat. A bejutott sók a vizet tárolják, szűkítik a pórusokat, ezáltal megnövelve a fal víztartalmát. Felborult a felszívódás és kipárolgás egyensúlya a fal már a lakótérnél is menthetetlenül vizes. Rontott a helyzeten a sok elhibázott lépés is. Vízzáró vakolatok, diszperziós festékek, lemosható tapéták, lambériák mind csak bezárták a vizet, mely új kijutási pontot keresve egyre magasabbra kúszott. A megoldás most már a vízszigetelés, esetünkben injektálás, vizes fal szigetelés.

 

Vizes fal szigetelés nélküli kiszáradása

 

Mitől vizesedik valójában a fal? Eddig azt mondtuk, hogy azért, mert vagy nincs, vagy rossz már a szigetelés. Ez azonban nem lenne elég. Minden építőanyagunk porózus, azaz telis-tele vannak milliónyi kapilláris csövekkel. A vakolat például vizes, amikor felhordják a falra. A víz távozik amikor megszárad és maga mögött hagyja ezeket hajszálcsöveket. Hasonló a helyzet mikor kiégetik az agyagot és tégla lesz belőle, vagy megköt a beton, illetve kiszárad  a vályogtégla. A kövek egy része nem vezeti a vizet (márvány, bazalt) viszont a vulkáni kőzetek jelentős része igen, különböző tufák (mészkő tufa). Ezek a kapillárisok aztán a víz felületi feszültség és a kialakuló hajszálcsövesség miatt felszívják a vizet, mely akár 3 méter magasba is feljuthat. A különböző vízszigetelési eljárások, injektálás, vizes fal szigetelés ezeket akadályozzák meg.
 

-

 

Miért válasszuk az injektálást?

Az injektálás előnyeit, a vizes fal szigetelés során már egy párszor bemutattuk. Korszerű, emellett egyszerű eljárás, gyors, tiszta, rendkívül kedvező az ára, minden falazóelem esetében alkalmazható, tartós és teljes biztonsággal megvéd a talajnedvesség ellen. Azért  válasszuk, mert több kivitelező által elvégzett, több tízezer ingatlanon, épületen bizonyította a kivételes hatékonyságát. Nézzük meg milyen kiváló tulajdonságokkal rendelkezik még az injektálás.

- Alkalmazásra kész, nincs szükség több komponens összekeverésére
- Oldószermentes
- Hidrofób
- Nagy behatolási mélység, magas penetrációs képesség
- megakadályozza a kapilláris vízfelvételt
- Nagyon magas aktív hatóanyag-tartalom, 80% felett.
- Egyszerű és biztos eredményt hozó alkalmazás
- Alacsony anyagszükséglet
- Pontosan méretezhető anyagfelhasználás
- Magasnyomás nélküli injektálást tesz lehetővé (alacsony nyomású eljárás)
- Nem tartalmaz metanolt a konkurens cégekkel ellentétben
- WTA által jóváhagyott és támogatott rendszer (Nemzetközi Műemlékvédelmi és Épületkarbantartási Műszaki Tudományos Intézet)
- CA minősítés
- 95 %-os nedvességtelítettségig alkalmazható injektálás
- 20 év garancia, reális ár

Kérdése van az injektálás, vizes fal szigetelése kapcsán? Kérem hívjon bennünket.
 

Vízszigetelés, vizes falak szigetelése
06/70 647-1344
 

-


Az injektálás videón

A talajjal érintkező épületszerkezetek vizes falainak vízszigetelése, az injektálás munkafolyamatait, és egyéb hasznos  információkat mutatunk be ennek a videónak a segítségével. A vízszigetelés hiánya vagy elöregedése miatt az épületeink egy jelentős része szenved a talajnedvességtől, vizes. A fal nedvességtartalma az egekbe szökik. Ennek következtében komoly károsodások alakulhatnak ki a fal szerkezetében. A vakolatok leperegnek a falról, a téglák a külső homlokzaton elfagynak. A ház statikai állapota megváltozik. Vályogfal és vert fal esetében a fal szerkezete meggyengül , csökken a hordképessége, sok esetben az épületet le kell bontani. A lakásban napi szinten lehet összesepregetni a krétásodott falfestéket, a lepergő vakolatrészeket, salétromot. Ne várjuk meg, amíg kialakul ez az állapot, hiszen van megoldás, Utólagos vízszigetelés, injektálás.

 


Vizes fal szigetelése, injektálás

Lépjen kapcsolatba velünk, kérjen árajánlatot!


KÉRJÜK TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS KÜLDJE EL ÜZENETÉT!

Írja le számokkal: ket tő szá zhúsz on egy »
Alaprajz, fájl csatolása (max. 8MB):
A checkbox kipipálásával kijelentem, hogy az adatvédelmi tájékoztatót megismertem, elfogadtam.

Vízszigetelés injektálás

Mint az építóipar egésze, úgy a víszigetelés injektálással történő kialakítása is fejlődött az évek során. Kezdetben a falakat gravitációs rendszerű folyadékinjektálással szigetelték. Az eljárás hatékony és tartós is volt, viszont lelkiismeretes kivitelezést igényelt. A 22 mm átmérőjű furatokat sok esetben 3-szor is fel kellett tölteni,  7-10 napig is eltartott a kivitelezés. A nagynyomású injektálás, minőségben nem előzi meg a gravitációs rendszerűt, viszont lényegesen gyorsabb. Csak olyan szilárd falazatú épületeknél alkalmazható, ahol az injektáló szelepek stabilan rögzülnek. Vályog és vertlalaknál nem alkalmazható.  Napjainkban az inktálókrémes technológia az, amelyik bármely faltípusra alaklmazható. Cégünk több ezer ingatlan utólagos vízszigetelését oldotta meg ezzel az eljárással. Annyira biztonságos, és kivitelezőbarát, hogy egyetlen reklamációnk sem volt eddig. Próbálja ki Ön is, rendelje meg nálunk a talajvíz elleni védelmet.
 

Vízszigetelés injektálás, nagynyomású berendezésVízszigetelés injektálás, nagynyomású berendezés

 

Injektálás anyagai

Az 1980-as évekeben az injektálás lakossági alkalmazása még nem nagyon volt elérhető hazánkban. Természetesen létezett, viszont olyan drága volt, hogy csak műemlékek, intézmények épületeit szigetelték vel a fizetőképes keresletet az állami és önkormányzati megrendelések merítették ki. Majd elindult a magyar termékek gyártása is. Elsőnek a KEMIKÁL újkígyósi gyárában készült a Szilikofób Anhydro és Injekt elnevezésű folyadékinjetálásra alakalmas termék.

Elérhető ára miatt már széles körben használták sikeresen. Az idők során sok termék látott napvilágot, különböző hatóanyaggal, halmazállapotban (folyadék, gél, krém, sőt fagyasztott rúd is), bejuttatási technikával. A képen technikus kollégánk a hordós, nagytételben kiszerelt injektáló krémet ellenőrzi, felhasználás előtt.

 

injektalo-krem-teszteles
Vegyi falszigetelés, injektáló krém felhasználás előtti tesztelése

 

Vegyi falszigetelés

Az utólagos vízszigetelésnek számos formái terjedtek el. Itt csak azokat említem meg, amelyek valóban hatásosak és tartósan, azaz végleg megoldják a nedvesedési problémákat. A legrégebbi eljárás a falkibontásos falazóelem csere, aláfalazás. Ma már nagyon ritkán alkalmazzák, a falroncsoló és időigényessége miatt. Persze roppant drága is. A különböző lemezek beütése, besajtolása is jó eredményt hozhat, amennyiben saválló lemezzel készül el. Kemény fugák esetében komoly károkat okoz ez is az épületben (képünkön). Falátvágás vagy más néven falfűrészelés. Ez az eljárás is biztomságos védelmet nyújt a víz ellen. Az eddig felsorolt szigetelések egyik legnagyobb hátránya, hogy fel kell törni az aljzatbetont, és a fal mindét oldalához hozzá kell férni. Sok esetben az új aljzat elkészítése többe kerül, mint maga a szigetelés. Injektálás, injektáló krémmel. Minden létező hátrányt kiküszöből, azonos érétkű bármely eljárással.

 

vizes-fal-szigeteles-lemezbeutes
Nedves fal szigetelése, lemezbeütés roncsoló hatása

 

Vegyi falszigetelés eredménye

„Erdő mellett nem jó lakni”, de vizes lakásban még feleannyira se. Ennek több oka van. Esztitikasi szempontból, roppant kínos olyan házban fogadni vendéget, ahol a falakat folyamatosan takargatni kell, mert pereg a festék és mállik a vakolat, salétromos a fal. Természetes a takargatás is csak egy ideig működik, mert idővel a falnedvességet és annak következményei nem csak látjuk hanem a levegőben érezzük is a dohszagot. Ennél nagyobb gondot jelet, hogy az egészségünke is ártalmas. Állandó stressz alakulhat ki miatta, csak ne jöjjön senki, vagy csak akkor jöjjön, ha felakarítottam a padlóról a vakolatot lepergett festéket. Az állandó magas páratartalom és a penészgomba már komolyabb bajt okozhat. A penészgombák egy része rákkeltő, illetve gyerekeknél kialakulhat egy allergia, ami egész életüket elkíséri. Az anyagi hátrányok sem elhanyagolhatóak. Az épület értéke jelentősen csökken. Tönkre menek a ruhák, elkorhadnak a bútorok.
 

Vegyi falszigetelés eredménye
A vegyi falszigetelés eredménye, száraz egsészséges falak